محصولات فروشگاه

مقایسه ایکس باکس سری ایکس با ایکس باکس سری اس یک ترابایت

کنسول‌های نسل نهمی ایکس باکس به سرعت رکورد سریع‌ترین فروش تاریخ ایکس باکس را ثبت کردند. مایکروسافت با ارائه دو گزینه مختلف به کاربران، طیف بزرگتری از گیمرهای را هدف قرار داده است؛ ایکس باکس سری ایکس مثل یک کامپیوتر گیمینگ قدرتمند تمام نیازهای شما را پاسخ می‌دهد و ایکس باکس سری اس گزینه ارزان‌قیمتی است که با قیمتی نازل اجازه تجربه بازی‌های نسل نهمی را به کاربر می‌دهد.
با این حال، شاید عده‌ای از افرادی که قصد خرید یکی از کنسول‌های ایکس باکس در نسل نهم را دارند نسبت به انتخاب یکی از این دو کنسول مردد شوند. مخصوصا حالا که پس از عرضه ایکس باکس سری اس یک ترابایتی و سیاه رنگ، انتخاب بین ایکس باکس سری ایکس و اس با حافظه داخلی یکسان سخت‌تر از همیشه شده است.


در ادامه این مطلب راهنمای مورد نیاز برای انتخاب کنسول مورد نظرتان را مشاهده می‌کنید که می‌تواند در انتخاب محصول نهایی به شما کمک کند.

قیمت، مشخصات و دسترسی به کنسول

خوشبختانه با پایان دوران کمبود قطعات و بازار سیاهی در نتیجه این کمبود به‌خاطر شیوع ویروس کرونا به‌وجود آمده بود، حالا ایکس باکس سری ایکس و اس به‌راحتی در بازار پیدا می‌شوند و مشکلی برای خرید آن‌ها با قیمت واقعی نخواهید داشت. از طرف دیگر، با توجه به این‌که هنوز فاصله زیادی تا معرفی و انتشار کنسول نسل بعدی ایکس باکس داریم، حالا زمان بسیار خوبی برای خرید کنسول گیمینگ محسوب می‌شود.


 در سال‌های اخیر و حتی پیش از شروع نسل نهم، ایکس باکس تعداد زیادی پروژه انحصاری معرفی کرده بود که به‌نظر می‌رسد درحال نزدیک شدن به مراحل نهایی توسعه آن‌ها هستیم و بازی Starfield هم که یکی از همین عناوین بود به‌تازگی منتشر شده و بازخوردهای خوبی هم دریافت کرد. همه این موارد، کفه‌ ترازو را به سمت انتخاب یکی از کنسول‌های ایکس باکس برای تجربه بازی‌های نسل نهمی سنگین می‌کنند، اما همچنان چالش انتخاب بین یکی از این دو کنسول وجود دارد.

در تصویر زیر، تمام مشخصات فنی و فیزیکی مهم ایکس باکس سری ایکس و ایکس باکس سری اس یک ترابایتی، از جمله توان پردازشی، پردازنده مرکزی، ابعاد، وزن، حافظه Ram و حداکثر وضوح تصویر خروجی را مشاهده می‌کنید.

طراحی

در نتیجه تصمیم عجیبی که مایکروسافت برای طراحی ظاهر کنسول‌های نسل بعدی خود گرفته، آن‌ها هیچ شباهت ظاهری خاصی با هم ندارند. ایکس باکس سری ایکس یک دستگاه قدرتمند یکپارچه‌ است که تا جای ممکن باید به‌صورت عمودی قرار بگیرد، اما امکان استفاده افقی از آن هم وجود دارد. این کنسول فقط در رنگ مشکلی به بازار عرضه شده که رگه‌هایی از رنگ سبز هم در قسمت بالایی آن دیده می‌شود.


از طرف دیگر، ایکس باکس سری اس شباهت بسیار بیشتری به طراحی ظاهری ایکس باکس وان اس دارد و اگر آن را به‌ حالت افقی قرار دهید، حتی می‌توان سطح توری شکل کنسول که مشابه ایکس باکس وان اس است را هم روی آن مشاهده کرد. در نسخه 512 گیگابایتی، این قسمت توری شکل در تضاد با رنگ سفید خود کنسول بوده و سیاه رنگ است، اما در نسخه یک ترابایتی کنسول این مشکل ظاهری حل شده و تمام بدنه سیاه رنگ است.

پردازش و گرافیک

هر دو کنسول ایکس باکس سری ایکس و اس توسط پردازنده مرکزی هشت هسته‌ای و سفارشی AMD Zen 2 استفاده می‌کنند. این پردازنده روی ایکس باکس سری ایکس با فرکانس هسته 3.8 GHz (3.6 GHz چند رشته‌ای) و روی ایکس باکس سری اس با فرکانس هسته 3.6 GHz (3.4 GHz چند رشته‌ای) فعالیت می‌کند. 


تفاوت بزرگ دو دستگاه در واحد پردازش گرافیکی آن‌هاست. پردازنده گرافیکی ایکس باکس سری ایکس با بهره‌گیری از 52 واحد پردازشی با فرکانس 1.825 GHz، قدرت پردازش 12 ترافلاپسی را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. اما قدرت پردازنده گرافیکی ایکس باکس سری اس اصلا در حد و اندازه‌های سری ایکس نبوده و 20 واحد پردازشی آن که با فرکانس 1.565 GHz فعالیت می‌کنند، تنها چهار ترافلاپس توان پردازشی در اختیار شما قرار می‌دهند.


حافظه Ram دو کنسول هم متفاوت است. ایکس باکس سری ایکس 16 گیگابایت و ایکس باکس سری اس از 10 گیگابایت حافظه رم بهره می‌برند.
رهگیری پرتو توسط هر دو دستگاه پشتیبانی می‌شود. ایکس باکس سری ایکس می‌تواند بازی‌ها را با حداکثر وضوح تصویر 4K اجرا کند و ایکس باکس سری اس هم حداکثر وضوح تصویر 1440p را نمایش می‌دهد. هر دو کنسول می‌توانند بازی‌ها را با نرخ 60 فریم بر ثانیه روی وضوح تصویر مذکور اجرا کنند، اما برای اجرای بازی‌ها با نرخ فریم بالاتر (تا 120 فریم بر ثانیه) وضوح تصویر نهایی آن‌ها متغیر است و معمولا کاهش پیدا می‌کند.

حافظه داخلی

هر دو کنسول از حافظه SSD یک ترابایتی استفاده می‌کنند که درکنار کاهش چشم‌گیر زمان بارگزاری بازی‌ها، دیگر قابلیت‌های معمول حافظه‌های SSD را هم ارائه می‌کنند. مهم‌ترین ویژگی این حافظه‌ها روی کنسول‌های ایکس باکس، قابلیت Quick Resume است که به شما اجازه می‌دهد تا حداثر شش بازی مختلف را در حالت آماده باش نگه داشته و در هر زمان که خواستید، به سرعت یکی از آن‌ها را تجربه کنید.


با توجه به این‌که فضای خالی مورد نیاز برای نصب بازی‌های نسل نهمی معمولا بین 50 تا 100 گیگابایت است و بازی‌های بسیار زیادی هم روی سرویس گیم پس هستند که می‌توانند به‌سرعت حافظه یک ترابایتی آن‌ها را پر کنند، ممکن است به حافظه جانبی برای افزایش فضای داخلی کنسول نیاز داشته باشید. ایکس باکس سری ایکس و اس فقط از حافظه جانبی سفارشی Seagate پشتیبانی می‌کنند که در مدل‌های 512 گیگابایتی، یک ترابایتی و دو ترابایتی عرضه شده است.


البته می‌توانید از تمام حافظه‌های خارجی USB 3.0 (و بالاتر) هم استفاده کنید، اما با استفاده از آن‌ها باید قید ویژگی‌هایی نظیر Quick Resume و بارگزاری سریع‌تر بازی‌ها را بزنید. به همین دلیل، بهترین مورد استفاده از این حافظه‌ها، اجرای بازی‌های ایکس باکس اورجینال، ایکس باکس 360 و ایکس باکس وان است.
لازم به‌ذکر است که می‌توانید حداکثر سه حافظه خارجی را هم‌زمان به کنسولتان متصل کنید.

کنترلر

مانند نسل‌های قبلی، کنترلر مخصوص ایکس باکس سری ایکس و اس هم از یک باتری AA انرژی می‌گیرند. هر دو کنترلر از یک مدل هستند و تنها تفاوت آن‌ها در رنگشان است. همچنین می‌توانید با کنترلر ایکس باکس وان به آن‌ها متصل شده و بازی کنید.


بازی و لوازم جانبی

هر دو کنسول از ویژگی Backwards Compatibility پشتیبانی می‌کنند که به آن‌ها اجازه اجرای بازی‌های ایکس باکس اورجینال، ایکس باکس 360 و ایکس باکس وان را می‌دهد. 
البته ویژگی Backwards Compatibility این دو کنسول صرفا محدود به اجرای بازی‌های قدیمی با همان کیفیت قبلی نیست و تعدادی از این عناوین برای تجربه روی ایکس باکس سری ایکس و اس بهینه شده‌اند.
سرویس گیم پس هم به‌عنوان مهم‌ترین عضو خانواده ایکس باکس، تمام بازی‌های استودیوهای داخلی ایکس باکس، سرویس EA Play و سرویس‌های ابری را در قالب اشتراک گیم پس آلتیمیت در اختیارتان قرار می‌دهد.
لازم به ذکر است که می‌توانید از تمام لوازم جانبی و هدست‌های ایکس باکس وان روی ایکس باکس سری ایکس و اس استفاده کنید.

پخش خانگی

–    هر دو کنسول ویژگی‌های VRR، ALLM، HDR، Dolby Vision و Dolby Atmos را ارائه می‌کنند.
–    ایکس باکس سری ایکس: درایو بلوری 4K Ultra-HD 
–    ایکس باکس سری اس: بدون درایو دیسک، فقط دیجیتال

کدام‌یک بهترین گزینه برای شماست؟

کمپانی مایکروسافت با عرضه دو کنسول نسل نهمی در دو بازه قیمتی متفاوت همان سیاست قبلی خود را پیش گرفته و گزینه‌های جذابی پیش‌روی خریداران قرار می‌دهد. با توجه به این‌که نسخه یک ترابایتی ایکس باکس سری اس بزرگترین مشکل این کنسول یعنی حافظه داخلی محدود را برطرف کرده، می‌توان این کنسول را یک گزینه ارزان و قابل اتکا برای تجربه بازی‌های نسل نهمی دانست. با این حال، ایکس باکس سری ایکس به‌عنوان پرچمدار نسل نهمی مایکروسافت شناخته می‌شود که می‌تواند تمام بازی‌های جدید را با بالاترین کیفیت ممکن اجرا کند.


در نهایت، تجربه استفاده از هر دو دستگاه با سرویس گیم پس کامل می‌شود. با توجه به این‌که این سرویس تماما آنلاین بوده و نیاز به هیچ‌گونه دیسک فیزیکی ندارد، ایکس باکس سری اس یک ترابایت می‌تواند گزینه‌ای ایده‌آل برای تجربه کتابخانه بزرگ سرویس گیم پس باشد. با این حال، اگر به خرید نسخه فیزیکی بازی‌ها علاقه‌ دارید و می‌خواهید بازی‌های جدید را با بالاترین کیفیت گرافیکی تجربه کنید، ایکس باکس سری ایکس مناسب شماست.

آموزش آپدیت کردن کنترلر Xbox با کامپیوتر

15 ترفند ایکس باکس سری ایکس و اس که از آن ها خبر ندارید

xbox orginal site

مهدی وفایی نژاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 + دوازده =